Lief zijn voor jezelf, vind jij dat ook zo moeilijk?

En zo is mijn nieuwe avontuur begonnen. Na 21,5 jaar ben ik nu aan de slag bij een nieuwe werkgever, ook een software bedrijf.

Vol energie en zin beginnen we de eerste dagen met een onboarding programma met trainingen over de software. Hartstikke leuk en mijn hoofd bruist van de ideeën. Dit ga ik me allemaal ‘wel even’ eigen maken en daarbij natuurlijk ook mijn eigen inbreng bedenken qua manier waarop ik de presentatie en demo dan zou willen opzetten.

Ik ben er maar druk mee en heb mezelf tot doel gesteld snel up-and-running te zijn alhoewel mijn nieuwe collega’s zeggen dat het tijd kost om alles goed te leren kennen.

Maar ik ben eigenwijs en denk, joh, ik ken de processen, ik moet mezelf gewoon een paar dagen opsluiten en beginnen…

Hoe anders is de praktijk nu. Ik heb nog steeds heel veel energie en zin, maar ik besef wel dat ik mezelf iets meer tijd moet gaan gunnen om me alles eigen te maken. Vorige week had ik zelfs even stress, zo van, hoe ga ik het allemaal doen de komende week.

Als ik dan van een afstandje naar mezelf kijk, moet ik er eigenlijk wel om lachen.

Al jaren heb ik de nieuwe presales begeleid in het team en zei ik dat ze rustig de tijd moesten nemen, dat je niet alles in één keer kunt weten en dat wij dat ook allemaal weten.

Hoe komt het dan toch dat ik tegen mezelf een ander verhaal vertel?

Ik heb hier eens over nagedacht en ik denk dat het komt doordat ik graag waarde wil toevoegen. Dat ik het gevoel heb dat ik iets bijdraag aan de organisatie.

En ja, op dit moment is dat nog niet op het niveau van kennis van de software en dat moet ik natuurlijk accepteren. Ik moet gewoon gaan leren, leren, leren.

Inmiddels is het besef doorgedrongen, maar dat zal de komende tijd wel met vallen en opstaan gaan. De ene dag loop ik vrolijk rond en de andere dag wat minder…

Ik weet wel dat ik op andere manieren kan bijdragen. Door met een frisse, nieuwe blik naar de organisatie, de software en de presentaties te kijken. Laat ik me voor nu daar dan op focussen.

En op het verkrijgen van die kennis natuurlijk 😉.

Ik heb echter wel die ene zin in mijn hoofd geprint, zodat ik het niet vergeet: ‘Wees lief voor jezelf’.

Ik ben wel benieuwd. Hoe verging het jou toen je van baan wisselde? Ging dat gelijk helemaal geweldig? Of is de praktijk toch weerbarstiger? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.